Medlemsaktuellt

Nyhetsbrev till medlemsorganisationer - hösten 2021

Läs Nyhetsbrevet i webbläsaren 

Hösten 2021 blir en alldeles speciell höst för oss på KSAN. Dels för att vi börjar långsamt återgå till fler fysiska träffar, och dels för att KSAN ska bygga broar inom organisationen för ett mer involverande samarbete med våra medlemmar, bättre kontakt och mer information om varandras verksamhet. 

KSAN har haft sitt Årsmöte den 12 augusti och en ny, mer stringent verksamhetsplan har antagits för 2021-2023. En ny styrelse har valts in och en ny medlemsorganisation välkomnats under KSAN:s paraply, föreningen  Storasyster. Storasyster är med sina 140 volontärer Sveriges största stödorganisation för den som utsatts för sexuella övergrepp. 

wordle

Även i år genomför KSAN en satsning under vecka 45, detta sker digitalt och i samarbete med våra medlemmar. Tillsammans med er tar vi en temavecka som handlar om tidig uppmärksamhet av riskbruk av alkohol. Inför vecka 45 önskar vi veta vad ni är mest stolta över i arbetet med att förebygga riskbruk av alkohol eller alkoholskador?
Den frågan kommer upp i våra diskussioner under Ordförandekonferensen den 13 oktober, sedan redogör vi alla svar under veckan 45. Var med och berätta!

november-december förbereder KSAN en seminarieserie för att förbättra samarbetet med medlemsorganisationerna. KSAN fokuserar på bl.a. psykisk ohälsa och bygger broar med SIMON#utanskyddsnät och Storasyster – för att lyfta olika vinklar i vårt arbete. Vi kommer ut med mer information snart.

Onsdagen den 6 oktober kl. 13.30-14.30 arrangerar vi ett webinarium där Wiveca Holst, expert om kvinnors rättigheter och Kvinnokonventionen, medverkar. Vi tar upp tillämpning av Kvinnokonventionen i praktik med  fokus på medlemsorganisationernas verksamhet och kvinnors rätt till god hälsa.

KSAN:s medlemsorganisation LP-verksamheten i Västerbotten tar upp problemfall om var Kvinnokonventionen står i förhållande till att missbrukande kvinnor ej får komma till kvinnojourerna. SIMON välkomnar oss i sina lokaler i Sundbyberg. Webinariet är en del av brobyggande strategi i samarbete med medlemsorganisationerna Lp-verksamheten och SIMON.

LÄNK till webinariet 6 oktober, inloggning sker kl. 13.15

Logga FjarilDen 13 oktober mellan kl. 13.00 och 15.30 arrangeras KSAN:s traditionella Ordförandekonferens, i år med senaste forskning som utgångspunkt. KSAN tar upp sambandet mellan unga kvinnors utsatthet för övergrepp, psykisk ohälsa och följande alkohol-/ narkotikamissbruk.

Forskaren Gita Rajan från Karolinska Institutet kommer att berätta om sin senaste studie om unga kvinnor tidigare utsatta för sexuella övergrepp. Studien handlar om att flickorna löper betydligt större risk att drabbas av psykisk ohälsa, depression och ångest som i sin tur kan leda till alkohol- och narkotikamissbruk samt självmord. 

Anmäl deltagande till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..">Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., vi skickar Zoom-länken till registrerade deltagare.

KSAN är medlem i