Bella Grus och glitter 2

bella-grus-och-glitter-2

I början av 90-talet bedrev KSAN projektet "Flickor i centrum" där man träffade tonårstjejer på  olika håll i landet och diskuterade ämnen som självförtroende, livsstil, kärlek och droger. Utifrån dessa möten skrev Katrin Byréus, dramapedagog, materialet "Grus och Glitter" (1994,1996). Flickors verklighet i början av 2000-talet såg lite annorlunda ut. Därför uppdaterade och omarbetade Katrin Byréus materialet till "Bella Grus och Glitter 2 – för tjejgrupper" (KSAN/K.Byréus, 2001,2006) med nya teman och frågor.

Materialet innehåller teman som t.ex. Våra kroppar, Vänskap, Trakasserier, Självförtroende, Tobak alkohol och andra droger, Kärlek och sex, Mobbning, och Olika kulturer. Metoderna är värderingsövningar som påverkar attityder, självförtroende och grupputveckling, forumspel och lekar samt avspänningsövningar.

Materialet beställs via KSAN:s webbshop.

KSAN anordnar utbildningsdagar i Bellamaterialet

Vill du arbeta med att stärka tjejer att se sina möjligheter? Tycker du att tjejer ska få träffas och diskutera frågor som handlar om livsstil, identitet och självkänsla? Om du vill arbeta med tjejgrupper så är Bellamaterialet något för dig!

Hur fungerar Bellamaterialet?

Genom interaktiva metoder, värderingsövningar och forumspel ges unga tjejer tillfälle att se sina möjligheter, utveckla sin beslutsförmåga och träna sig i handlingsberedskap. De får också möjlighet att stärkas i sin stolthet över att vara tjej och träna sig på att identifiera och avvisa kränkningar.

Utbildningsdag i "Bella Grus och glitter 2 - för tjejgrupper"

Många som arbetar med materialet kommer från skolan, kommunen, fritidsverksamhet, vården eller kyrkan. För att du ska kunna möta en tjejgrupp på bästa sätt och använda Bellametoden till fullo erbjuder KSAN en utbildningsdag i handledarmaterialet "Bella Grus och glitter 2 - för tjejgrupper" (KSAN/K.Byréus, 2001, 2006). Under utbildningsdagen kommer en dramapedagog att arbeta med metoderna utifrån spännande och angelägna teman från materialet. KSAN och fem specialutbildade pedagoger har genom åren utbildat närmare 7000 tjejgruppsledare i Bellamaterialet.

Efter genomförd utbildning erbjuds deltagarna medlemskap i BellaNet - Det Nationella/Internationella Nätverket för Tjejgruppsledare. BellaNet är ett projekt som drivs av KSAN och projektets nätforum www.bellanet.se är sedan 2009 godkänt av EU-kommissionen som en aktivitet inom European Action on Drugs, EAD.

Anmälan

KSAN anordnar utbildningsdagar utifrån intresseanmälningar som kommer in från hela landet. En utbildningsdag är en heldag för en grupp på ca 25 personer och kan hållas i olika delar av landet beroende på intresseförfrågningar. Pris: 1850 kr/deltagare (inkluderat i priset är kurslitteratur, lunch, för- och eftermiddagsfika). Anmälan skickas till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
För redan planerade utbildningsdagar se under "Aktuellt". Om inget datum anges har datum ännu inte bestämts, men det går alltid bra att göra en intresseanmälan.
För frågor om KSAN:s utbildningsdagar kontakta vikarierande informatör Ida Stigzelius: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 08-101041

 

Senaste nytt från KSAN

KSAN är medlem i