KSAN samarrangerar seminarium om kvinnor i beroende i Eskilstuna den 18 maj

KSAN lyfter behov av jämställd vård för kvinnor med substansberoende i ett gemensamt seminarium med Eskilstuna kommun, Forum Jämställdhet och Sveriges Kvinnolobbyveriges Kvinnolobby den 18 maj.

Seminariet är en del av konferensen "Ingen trygghet utan jämställdhet". Lotten Sunna, grundare av #utanskyddsnät och styrelseledamot KSAN deltar i debatten. 
Kvinnor i beroende lever ofta i stor utsatthet, bär på erfarenheter av mäns våld samtidigt som kvinnornas hälsa och behov av vård nedprioriteras. Hur ser vi till att samhällets insatser möter deras olika behov? Och hur integreras jämställdhet i den nationella ANDTS-strategin?

Tobias Lundin Gerdås, statssekreterare Socialdepartementet, Maria Nilsson, projektledare Eskilstuna kommun, och Pernilla Börjesson, enhetschef Länsstyrelsen Västmanland deltar i konferensen.

Eskilstuna kommun står värd för konferensen som arrangeras på Elite Stadshotellet. Samlingen vänder sig till dig som arbetar med eller ansvarar för trygghetsfrågor och jämställdhetsfrågor i en offentlig, privat eller ideell organisation. Dagen inleds med ett frukostmingel kl. 09.00 arrangerat av Eskilstuna kommun. Programmet börjar 10.00 och slutar 16.00

Anmäl er här

KSAN är medlem i