Ät lunch med KSAN vecka 45

vecka45 COPYRIGHT 1Som ett led i upplysningsarbetet om beroende och missbruk kommer KSAN genomföra webbinarier klockan tolv under vecka 45.

KSAN har genom åren lyft frågor om beroende och utsatthet under Vecka 45 på olika sätt. i år kommer KSAN:s engagemang för den Nationella uppmärksamhetsvecka om alkohol och riskbruk ta formen av korta webinarier som speglar bredden på våra medlemmar och hur beroende genomsyrar alla aspekter av livet.

Länken finns i datumet, vi börjar släppa in klocka 11.55

Når du kvinnan når du hela familjen Måndagen 7/11 klockan 12.05 - 12.20
hälsoskolanTrots det kommer många invandrarkvinnor aldrig in i samhället. 1,6 miljonerklubben för kvinnors hälsa arbetar för att ändra det med sitt projekt Hälsoskolan baserat på professor Solvig Eklbads forskning. Idag berättar Magdalena Säfvenstedt om projektet och det nya samarbetet mellan 1,6 miljonerklubben, SIMON och KSAN.

 

 Vad behöver en som kvinna över 60?  Tisdagen 8/11 klockan 12.05- 12.20

kvinnor över 60Åldrandet bjuder på många utmaningar psykiskt och fysiskt. Just nu händer mycket inom forskningsområdet åldrande och kvinnor. Idag berättar barnmorskan och KSANledamoten Marianne Fredriksson om några av de spår som hon tycker är mest spännande. 

 

Att återskapa sig själv Onsdagen den 9/11 klockan 12.05 - 12.20  INSTÄLLT PÅ GRUND AV SJUKDOM

coachningVad gör en när en tappat fotfästet och inte lyckas få fast mark under fötterna? Saba Ghebrezghi är förbundsordförande för SIMON Svenskar och Invandrade Mot Narkotika, med en lång och framgångsrik karriär som coach. Idag samtalar hon med  KSANledamoten Linda Ammoun om sitt yrke och vilka verktyg en behöver för att utvecklas.

 

 Skör kvinna - God man Torsdagen den 10/11 klockan 12.05- 12.20

skör kvinnaIdag berättar Joanna Graumann Walnestedt, förbundssekreterare för Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare, om utmaningarna och kring att vara God man. Vilka möjligheter en har att agera när en befarar att huvudmannen blir utnyttjad, men också hur givande uppdraget kan vara.

 

KSAN nu och snart Fredagen den 11/11 klockan 12.05 INSTÄLLT PÅ GRUND AV SJUKDOM

KSAN framåtUnder 2022 fick KSAN en ny ordförande, Susanne Hedman-Jensen och en ny kanslichef, Hedvig von Hofsten. Tillsammans avslutar de uppmärksamhetsveckan med ett samtal om KSAN och planerna för nästa år.u

KSAN är medlem i