Utbildning i KSAN:s metodmaterial

KSAN anordnar utbildningsdagar för tjejgruppsledare utifrån materialet "Bella Grus och Glitter 2 – för tjejgrupper" (Katrin Byréus/KSAN, 2001, 2006, 2018). Utbildningsdagar kommer även hållas utifrån materialet "Det rosa monstret" (KSAN 2012). 

När vi har planerade utbildningar på gång annonserar vi det på startsidan på www.ksan.se Om ingen utbildning annonseras går det ändå alltid bra att göra en intresseanmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Kom ihåg att ange vilken/vilka städer du kan tänka dig att gå på utbildning i. För att vi ska kunna genomföra en utbildningsdag behövs en grupp på 25 deltagare. Pris per person är 2250 kr och då ingår lunch och fika. Kostnad för kurslitteratur tillkommer, utbildningsmaterial beställs via vår webbshopp. 

"Bella Grus och Glitter 2 – för tjejgrupper" (Katrin Byréus/KSAN, 2001, 2006, 2018)

Vill du arbeta med att stärka tjejer att se sina möjligheter? Tycker du att tjejer ska få träffas och diskutera frågor som handlar om livsstil, identitet och självkänsla? Om du vill arbeta med tjejgrupper så är Bellamaterialet något för dig!

Genom interaktiva metoder, värderingsövningar och forumspel ges unga tjejer tillfälle att se sina möjligheter, utveckla sin beslutsförmåga och träna sig i handlingsberedskap. De får också möjlighet att stärkas i sin stolthet över att vara tjej och träna sig på att identifiera och avvisa kränkningar. Bella-materialet innehåller bl.a. teman som självförtroende – självständighet, trakasserier och kränkningar, våra kroppar, tobak, alkohol och droger. Många som arbetar med materialet kommer från skola, kommun, fritidsverksamhet, föreningsliv och vården.


"Det rosa monstret" (KSAN 2012)

"Det rosa monstret" är ett nytt handledarmaterial som vill inspirera tjejer till aktivitet och eftertanke. Den
aggressiva marknadsföringen av beroendeframkallande produkter riktas allt mer till unga kvinnor. Rosa cigaretter, snus med hallonsmak, blommiga ölburkar - allt marknadsförs till tjejer med löften om fest, framgång och frihet. "Det rosa monstret" kan användas för ett förstärkt drogpreventivt perspektiv på alkohol, narkotika, dopning och tobak.

Materialet bygger på värderingsövningar, interaktivitet och reflektion kring olika teman bl.a. skönhetsideal, manligt och kvinnligt, könsdiskriminering, hälsa och valfrihet.

"Det rosa monstret" vänder sig till alla som vill främja tjejers medvetenhet om marknadsföringens krafter och syfte; till tjejgruppsledare, lärare, kuratorer, sjuksköterskor, fritidsledare, kvinnoorganisationer m.fl.


Utbildningsdagens upplägg

Utbildningen leds av en dramapedagog som delar med sig av kunskap, metodtips och idéer kring att starta och arbeta med tjejgrupper. KSAN arrangerar utbildningsdagen och inleder med en kort presentation av KSAN:s verksamhet och olika material. Utbildningen ger deltagarna den kunskap som behövs för att börja arbeta med "Bella Grus och Glitter 2 – för tjejgrupper" och "Det rosa monstret". Inga förkunskaper krävs.

 

För frågor om våra utbildningsdagar för tjejgruppsledare kontakta:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
0702322280

 

 

Senaste nytt från KSAN

KSAN är medlem i